Om kolfiberfilm

Kolfiberfilm är en slags vinylfilm som främst brukar appliceras på bilars vars motorhuv,tak,bagagelucka eller inredningsdetaljer, men även andra detaljer som datorer,telefoner är populärt att kolfibra.

När Kolfibervinyl kom ut ett par år sedan så fanns det ingen möjlighet att montera på böjda underlag eftersom vinylet saknade formningsegenskaper, dagens Kolfibervinyl har utvecklats såpass mycket att du kan montera den på hur böjd motorhuv eller detalj som helst! Man ska dock passa sig som alltid för budget Kolfiberfilm som finns på marknaden för billig peng, nu säger vi inte att allt är dålig kvalite utan det finns väldigt mycket på marknaden som annonseras, oftast av privatperson.

En Kolfibervinyl kan appliceras på både torr och våt montering, beroende på märke och kvalite, vid monteringen är det mycket viktigt att ytan är mycket ren när man applicerar vinylet annars finns det risk att den inte kommer fästa ordentligt så det är en mycket viktig process!

En Kolfibervinyl fungerar även utmärkt som skydd mot repor och t.ex dölja saker t.ex dålig lack eller liknande, man skall dock passa sig för gropar i lacken, det blir inte fint om man monterar över och försöker dölja det med Kolfibervinyl.

Det finns olika vinyler, men kolfiberfilm 3D är så nära äkta kolfiber man kan komma på grund av att mönstret är präglat direkt på ytan. (Till skillnad från många andra filmer där det är printat med färg) Det gör att ljuset reflekteras väldigt trovärdigt och finishen ändrar karaktär efter ljuset, precis som på äkta kolfiber. Filmen kan användas både för inredning och till bilens yttre delar, exempelvis på instrumentpanelen eller backspeglarna.

Den har unika luftkanaler som gör att den är helt fri från bubblor vid montering. Detta är en premiumprodukt och kvaliteten är därefter. Filmen fäster på alla ytor och är UV-säker samt korttidsresistent mot de flesta oljor och fetter, bränslen, alifatiska lösningsmedel, svaga syror och salter. KolfiberFilmen lämnar inga limrester om den demonteras.